Volledig scherm

Flevolandse kunstenaar gezocht voor nieuw Lelyprijs-kunstwerk

FLEVOLAND - Het Prins Bernhard Cultuurfonds zoekt naar een kunstenaar in Flevoland die een nieuw kunstwerk voor de jaarlijkse Lelyprijs maakt.

De prijs, een geldbedrag en een kunstwerk, wordt sinds 1996 uitgereikt aan een persoon, groep of organisatie die zich vrijwillig en op bijzondere wijze heeft of hebben ingezet voor de Flevolandse cultuur of natuur. Het nieuwe kunstwerk zal vijf opeenvolgende jaren worden uitgereikt. De organisatie ontvangt graag een schetsontwerp, beschrijving, materiaalkeuze en formaat van het eindproduct. Dit kan naar eigen invulling en uiterlijk 15 augustus worden gestuurd via fl@cultuurfonds.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.