Volledig scherm

Flevolandse kunstenaars openen zomerkunstroute over wereldproblemen in Natuurpark Lelystad

LELYSTAD - Kunstenaars Vereniging Flevoland (KVF) opent zaterdag 25 juni de zomerkunstroute in Natuurpark Lelystad die dit keer over wereldproblemen gaat.

Tien leden van KVF, waaronder Willem Hoogeveen uit Emmeloord en Sonja Rosing en Marisja van Weegberg uit Lelystad, hebben een werk gemaakt dat in, op of aan een boom is bevestigd. Elk werk is gericht op een eigen thema, zoals milieu, de vluchtelingenstroom, emancipatie en polarisatie. Dichter en KVF-lid Hein Walter schreef bijpassende teksten. De opening van de zomerkunstroute is om 14.00 uur in het natuurpark aan de Vlotgras 11. Er wordt langs de kunstwerken gewandeld, waarna een hapje en een drankje volgt. De kunstroute staat aangegeven in het park en is tot oktober te volgen.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.