Volledig scherm

Fonds Amateurkunst Zwolle start nieuwe aanvraagperiode financiële bijdrage

ZWOLLE - Projecten of activiteiten voor amateurkunst in Zwolle die een financiële bijdrage willen, kunnen voor dinsdag 1 november hun aanvraag indienen bij het Fonds Amateurkunst Zwolle van Stadkamer.

Via dit fonds biedt de gemeente Zwolle amateurkunstenaars de mogelijkheid om hun kunsten verder te ontwikkelen en anderen te inspireren om ook kunst te beoefenen in hun vrije tijd. Het beheer van het Fonds Amateurkunst is ondergebracht bij Stadkamer.

Alle inwoners van Zwolle die iets willen weten op het gebied van kunstbeoefening kunnen bij Stadkamer terecht. Meer informatie over het fonds en het aanvraagformulier via www.amateurkunst.stadkamer.nl. Donderdag 13 oktober wordt er van 19.00 tot 20.00 uur een inloopspreekuur gehouden bij Stadkamer voor mensen met vragen over het fonds of het aanvraagformulier.

Het Fonds Amateurkunst Zwolle bestaat sinds maart 2016 en heeft een succesvol eerste halfjaar achter de rug. Elf van de zeventien aanvragen zijn toegekend en daarmee is een bedrag van ruim 40.000 euro uitgekeerd aan projecten of activiteiten in amateurkunst.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.