Volledig scherm

Foto's Engbertsdijksvenen in Expositieboerderij Kloosterhaar


KLOOSTERHAAR - De foto-expositie 'De Seizoenen in de Engbertsdijksvenen' is in oktober alle zondag van 14.00 tot 17.30 uur te zien in de Expositieboerderij aan Verlengde Broekdijk 16 in Kloosterhaar.

Het is een gedeelde expositie met het dorpshuis ’t Haarschut. Er zijn inzendingen te bewonderen van tientallen regionale fotografen die de Engbertsdijksvenen in al haar facetten laten zien.

Naast deze expositie zijn er veel andere interessante zaken te zien zoals de geschiedenis van de Joodse werkkampen Balderhaar en Kloosterhaar en de oorlogsgeschiedenis in deze regio.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.