Volledig scherm
© Joost Houtappels

Fraaie competitiestart Draisma Dynamo

APELDOORN ,,Dit is de perfecte start'', zei Dynamo-coach Bas Hellinga na de 3-2 zege in de competitie-ouverture tegen Seesing-Orion. De Apeldoornse eredivisionist moest hard knokken voor de eerste punten, die het binnenhaalde via de setstanden 26-24, 21-25, 22-25, 25-21 en 25-10.

Hellinga was vooral blij dat alle elf selectiespelers in actie konden komen. ,,Iedereen heeft z'n steentje bijgedragen'', aldus de coach, die dus ook kon beschikken over de lichtgeblesseerden Wessel Anker en Michiel van Dorsten. Orion lijkt op voorhand samen met Dynamo de belangrijkste uitdager van titelverdediger Abiant/Lycurgus te zijn. De eerste klap was zaterdag dus zeker een daalder waard.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.