Volledig scherm

Fraterhuis Academie houdt cursus Cinemasofie in Zwolle

ZWOLLE - De Fraterhuis Academie houdt op vier avonden in oktober en november de bijzondere cursus Cinemasofie in de Fraterhuiskamer in Zwolle.

Tijdens de cursus vertelt docent Frans Schobbe over filmwijsheid voor het leven aan de hand van het heldenverhaal in cinema. De filmervaring staat centraal tijdens de cursus. In de vier avonden worden de twaalf stappen van het heldenverhaal verkend. De cursusdata zijn 24 en 31 oktober en 7 en 14 november en deelname kost 25 euro per cursusavond. De cursus start telkens om 19.30 uur.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.