Volledig scherm

Freek de Jonge naar Olst

DEVENTER - Niemand minder dan Freek de Jonge luistert zaterdag 29 oktober een evenement op van Olst in Transitie. Plaats van handeling is het Holstohus op de Jan Schamhartstraat 5.

Olst in Transitie wil dit najaar alles wat in het dorp borrelt en bruist aan duurzame ideeën 'een springplank bieden richting realisatie'. Centraal staat het creëren van een duurzame toekomst voor het dorp. De groep vraagt zich af hoe het socialer, schoner, slimmer, groener, meer van onderop, lokaler, goedkoper en relaxter kan. De Jonge zal hierop reflecteren en iedereen in de zaal uitdagen van zijn hart geen moordkuil te maken.

Na ruim een half jaar van voornamelijk inventariseren en contacten achter de schermen, vindt Olst in Transitie het tijd voor concrete projecten. ,,Om daar samen met een breed publiek een aftrap voor te geven, zochten we contact met Freek de Jonge'', vertelt initiatiefgroep-lid Paul Hendriksen. ,,Hij is op zoek naar wat er lokaal, van onderop in de samenleving broeit en borrelt. Dus wat is er nou een betere combinatie dan met een activiteit van Olst in Transitie, dachten we. En ja, daar was Freek het roerend mee eens.''

Het evenement, tussen 19.30 en 22.15 uur (zaal open 19.00 uur, entree: vrije gift), heeft volgens de organisatie een gevarieerd en speels karakter. ,,Freek zal zeker niet als enige aan het woord zijn; de avond verloopt in wisselwerking met de zaal.''

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.