Volledig scherm
© Carlo ter Ellen

Futureforce in Steenwijk krijgt 1300 euro van Odd Fellows en Soroptimisten

STEENWIJK - Mannengenootschap Odd Fellows en vrouwenclub Soroptimisten geven morgen een bedrag van 1300 euro aan de woongroep voor alleenstaande minderjarige vluchtelingen van stichting Futureforce in Steenwijk.

Het geld is in december voor het goede doel opgehaald tijdens de Steenwijker Dickensmarkt. Furtureforce aan de Kallenkoterallee begeleidt sinds januari 2016 vluchtelingjongeren die statushouder zijn naar zelfstandigheid.

De organisatie wil het bedrag besteden aan sport-, spel- en knutselmateriaal en fietsen voor de jongeren. “Een van doelstellingen van de Soroptimisten en de Odd Fellows is het helpen van kinderen en mensen die het moeilijk hebben„, zegt Michiel Draaisma van de Odd Fellows. „Wij hebben 1200 euro opgehaald op de markt en dit bedrag afgerond naar 1300 euro. Het geld gaat naar jonge alleenstaande vluchtelingen, omdat we vinden dat we deze mensen moeten helpen.”

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.