Volledig scherm

G-parade voor mensen met een beperking in Hardenberg

HARDENBERG - Vanaf Landhoeve Zwieseborg aan de Hardenbergerweg 23 in Hardenberg vertrekt zaterdag 11 juni de G-parade.

Dit nieuwe evenement in het Vechtdal is gericht op mensen met een beperking. Zij varen tijdens deze boottocht van Zwieseborg over de Overijsselse Vecht naar Hardenberg. Het doel van de G-parade is om mensen met een beperking en hun begeleiders of mantelzorgers een onvergetelijke dag te bezorgen. Voordat de boten vertrekken, kunnen de aanwezigen genieten van een hapje en een drankje, muziek en activiteiten.

De G-parade is een initiatief van Stichting Program, Baalderborg groep, Landhoeve Zwieseborg en Rotary Hardenberg. Aan de parade werken vele bootbezitters en vrijwilligers mee. Na afloop van de boottocht in Hardenberg kunnen de deelnemers aansluiten op het evenement 'Oeverloos genieten. Tussen de Zwieseborg en Hardenberg zal een huifkar een pendeldienst verzorgen. Op het terrein van Zwieseborg kunnen belangstellenden deze dag boogschieten, tokkelen vanaf de uitkijktoren, slacklinen en een kano huren.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.