Volledig scherm
© Inge van Mill / Hollandse Hoogte

Gaslek in woning in Emmeloord

EMMELOORD - In een woning aan het Reijdersant in Emmeloord is vanmiddag een gaslekkage gedicht. Door slecht onderhoud was een lek ontstaan in een van de gasleidingen.

De bewoners roken sinds dinsdagavond 21 juni al een gaslucht, maar wisten niet waar die vandaan kwam. Vanmiddag werd besloten de brandweer te bellen. Deze heeft voor de veiligheid 3 woningen ontruimd en verschillende metingen verricht. Netbeheerder Liander heeft vervolgens de lekkage gedicht.

Nadat de woning goed was geventileerd door alle ramen en deuren open te zetten verklaarde de brandweer de woning weer veilig.

Eerder vandaag rond 10:30 kreeg de brandweer ook al een melding van een gaslekkage aan de Sportlaan in Emmeloord. Dit bleek echter loos alarm te zijn.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.