Volledig scherm

Gebarentaal met je baby

RAALTE - Het Boekstart Voorleesuurtje in de Bibliotheek Raalte staat vrijdag 17 juni om 9.30 uur in teken van gebarentaal.


Kinderen die als baby worden voorgelezen, zijn later beter in taal. Ook gebarentaal kan daarbij een rol spelen. Door plaatjes aan te wijzen en verhaaltjes te vertellen in gebarentaal, krijgen kinderen beeld bij woorden en zullen ze het beter onthouden. Tijdens het voorleesuurtje is Marijn van Assen, kindercoach en docente Nederlandse Gebarentaal, te gast. “Waar kinderen met anderhalf jaar beginnen te praten, kunnen zij met negen maanden al gebaren gaan maken”, aldus van Assen. Dit kan de communicatie op jonge leeftijd vergemakkelijken en ook ten goede komen aan de band tussen ouder en kind.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.