Volledig scherm

Gedichtenwedstrijd met humor

DEVENTER - Theater Bouwkunde en Bibliotheek Deventer houden voorafgaand aan de Poëzieweek 2017 een gedichtenwedstrijd.

Thema dit jaar is ‘humor’. Deventenaren worden uitgenodigd een gedicht te schrijven over en/of met humor. Op 26 januari worden de winnaars bekendgemaakt tijdens de Dichtersavond in Theater Bouwkunde. Inzenden kan tot 2 januari.

Deelname aan de gedichtenwedstrijd is mogelijk in twee categorieën: jongeren van 13 tot 18 jaar en volwassenen. Het winnende gedicht levert 100 euro op voor volwassenen, 75 euro voor jongeren. Zie voor de voorwaarden waaraan het gedicht moet voldoen obdeventer.nl/dichtwedstrijd.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.