Volledig scherm
Archieffoto © Thinkstock

Geen punten voor Regio Zwolle Volleybal

ZWOLLE - Regio Zwolle Volleybal heeft aan het midweekse bezoek aan Limburg geen punten overgehouden. Op bezoek bij Flynth Flamingo’s Activia ging de ploeg van coach Redbad Strikwerda met 3-1 onderuit.

De promovendus uit Limburg is als debutant knap gestart aan het seizoen in de eredivisie, met drie overwinningen op rij. Flamingo’s was zaterdag al met 3-0 te sterk voor regerend landskampioen VC Sneek. Regio Zwolle begon het seizoen met een nederlaag bij Set Up’65 en een overwinning op het Apeldoornse Alterno.

In Limburg keek de formatie van coach Redbad Strikwerda al vlot aan tegen een 2-0 achterstand in sets (25-21, 25-18).

In de beide sets begon Zwolle nog met een voorsprong, maar nam de thuisploeg daarna het initiatief over. Daarna leken de Zwolse volleybalsters op weg naar een revival. De derde set werd gewonnen (22-25) en ook in de vierde set nam de ploeg van Strikwerda (7-13) een ruime voorsprong. Het bleek niet voldoende voor een knappe comeback, omdat Flamingo’s won uiteindelijk toch die set met 25-22, en daarmee de wedstrijd, in de wacht sleepte.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.