Volledig scherm

Geert Grote Universiteit houdt dit jaar haar donateursdag in Kampen

KAMPEN - De Geert Grote Universiteit (GGU) houdt dit jaar haar traditionele donateursdag op zaterdag 20 augustus in Kampen.


De donateursdag, die altijd valt op de sterfdag van Geert Grote in 1384, bestaat altijd uit de Geert Grote-lezing, maar dit keer maakt de universiteit ook haar plannen bekend voor het universiteitsgebouwen aan de Oudestraat 6 die zij verwerfd heeft. De Deventer stadshistoricus dr. Clemens Hogenstijn geeft de lezing met de titel 'Van Deventer naar Kampen: van Moskou naar Jeruzalem?'. Hogenstijn maakt in zijn verhaal een vergelijking tussen de stad van Geert Grote’s geboorte, Deventer, en de stad van diens kerkelijke veroordeling, Kampen. Universiteitssecretaris Sybrand Buve verzorgt de opening van de donateursdag en hij vertelt over het ondernemingsplan 2016-2021. Een belangrijk onderwerp binnen de GGU, omdat de universiteit een privaat wetenschappelijke instelling is. Donateurs van de universiteit kunnen helpen als vrijwilliger of met een financiële schenking om het werk in Kampen mogelijk te maken. De donateursdag begint om 14.30 uur in De Levensbron aan de Vloeddijk 62. Toegang tot de dag is gratis. Aanmelden is noodzakelijk via secretaris@geertgrote-univ.nl. Meer informatie staat op www.geertgrote-univ.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.