Volledig scherm

Geldplan Zwolle helpt mensen uit de geldzorgen

ZWOLLE - Zwollenaren die zich zorgen maken over hun financiële situatie kunnen gebruikmaken van het plan 'Kom uit de geldzorgen' van Startpunt Geldzaken.


Dit is een samenwerking van het Nibud en partners om mensen te helpen bij hun geldzaken. Startpunt Geldzaken stelt geldplannen beschikbaar voor huishoudens in verschillende omstandigheden.

Door deel te nemen aan het Geldplan Zwolle krijgen mensen tips over geld. Er worden onder meer tips gegeven om uitgaven te verminderen en inkomsten te verhogen. Ook is er aandacht voor wat mensen moeten doen wanneer zij geld over hebben en hoe zij zorgvuldige keuzes kunnen maken voor wat betreft het gebruik van het geld dat over is. Hierdoor krijgen Zwollenaren met financiële zorgen een beter overzicht en krijgen zij allerlei aandachtspunten aangereikt. Zwollenaren die extra hulp kunnen gebruiken, worden in het geldplan verwezen naar vrijwilligers op het gebied van thuisadministratie en naar medewerkers van de gemeente Zwolle.

https://www.zwolle.nl/werk-en-inkomen/geldplan-zwolle

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.