Volledig scherm

Gemeente Dronten wil evenementen in 2017 in kaart brengen


DRONTEN - De gemeente Dronten roept organisatoren van evenementen in 2017 op om hun activiteit voor 26 oktober te melden.

Dit wil de gemeente om Dronten beter op de kaart te zetten en om ad hoc-subsidieaanvragen gedurende het jaar te voorkomen. De twee argumenten kwamen naar voren tijdens twee bijeenkomsten die in het voorjaar zijn gehouden. Volgens de gemeente Dronten wordt zo'n 90 procent van de evenementen elk jaar gehouden en is er overzicht en structuur nodig. Wie in 2017 iets wil organiseren, wordt gevraagd het 'Inschrijfformulier Events' op www.dronten.nl in te vullen en te mailen naar info@dronterland.nl. De gemeente vraagt om een plan van aanpak en een financiële onderbouwing. Een zogenoemde 'Brandsheet Dronten' op de gemeentelijke website toetst of het geplande evenement in aanmerking komt voor subsidie. Het melden van het evenement en een aanvraag voor subsidie staan los van de benodigde vergunningen en veiligheidseisen. Een gemeentelijke werkgroep beoordeelt in november alle binnengekomen aanvragen.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.