Volledig scherm
© Erna Lammers

Gemeente Elburg controleert op registratie honden

ELBURG - De gemeente Elburg controleert in oktober en november of alle in de gemeente aanwezige honden zijn geregistreerd.

Het blijkt dat soms wordt vergeten om een gekregen of gekochte hond te registreren bij de gemeente. Deze registratie is nodig omdat voor een hond hondenbelasting betaald moet worden. Om niet-geregistreerde honden alsnog geregistreerd te krijgen, wordt in een deel van de gemeente Elburg huis-aan-huis gecontroleerd. Vooruitlopend op deze controle kunnen inwoners hun hond alsnog registreren via www.elburg.nl.

Afschaffen
In de gemeente wordt al jaren hondenbelasting geheven, maar vanaf 2018 wil de gemeente deze belasting afschaffen. Hondenbelasting wordt nu nog geheven als een algemene belasting om de uitgaven die de gemeente maakt te bekostigen. Uit deze algemene middelen wordt ook het hondenbeleid van de gemeente bekostigd. De hondenbelasting levert de gemeente Elburg nu nog jaarlijks 115.000 euro op.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.