Volledig scherm

Gemeente Elburg nodigt inwoners uit voor workshop Klimaatwinkelen

ELBURG - De gemeente Elburg nodigt inwoners uit voor de workshop Klimaatwinkelen die dinsdag 1 november plaatsvindt.


In deze workshop gaan deelnemers onder leiding van adviesbureau DWA 'winkelen'. In plaats van cadeaus en kleding kiezen aanwezigen dit keer echter voor informatiekaarten met de bijbehorende technieken en besparingsmaatregelen die de betreffende inwoner wil toepassen om een bepaald doel te bereiken. Voorkennis is niet noodzakelijk, alle informatie staat namelijk op de kaarten.

De workshop Klimaatwinkelen maakt zichtbaar wat de maatregelen in de gemeente Elburg opleveren aan energiebesparing en CO2-reductie. Tevens zien bezoekers wat de maatregelen opleveren voor de lokale economie van Elburg en de portemonnee van de inwoners. Er zullen diverse raadsleden en organisaties aanwezig zijn en er is ruimte voor discussie. De workshop is in het gemeentehuis aan de Zuiderzeestraatweg 19 en start om 19.30 uur. Aanmelden kan tot maandag 31 oktober via hettie.tychon@elburg.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.