Volledig scherm

Gemeente Heerde werkt op afspraakHEERDE - De gemeente Heerde werkt met ingang van donderdag 1 september op afspraak.

Dit houdt in dat inwoners bij de gemeente een afspraak kunnen maken voor onder andere paspoort, rijbewijs en aanvragen. Op deze manier hoeven inwoners niet te wachten wanneer zij voor deze zaken naar de gemeente komen. Het maken van een afspraak kan via de website van de gemeente, telefonisch, via de mail of door binnen te lopen in het gemeentehuis. Mensen die een afspraak hebben, worden vrijwel direct geholpen. Hierdoor is er dus (vrijwel) geen wachttijd meer. Bovendien kan de betreffende medewerker zich voorbereiden op de vragen van de bezoeker, waardoor deze sneller en efficiënter behandeld kan worden.

Voor snelproducten zoals het afhalen van een document, het inleveren van een aanvraagformulier of de melding van een gevonden voorwerp, kunnen inwoners van de gemeente Heerde terecht bij de snelbalie. Hiervoor hoeft dus geen afspraak gemaakt te worden. Voor algemene informatie, het maken van een afspraak of een beperkt aantal snelproducten kunnen mensen gewoon binnenlopen. Voor andere zaken kan ter plekke een afspraak worden gemaakt.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.