Volledig scherm

Gemeente Heerde zoekt kandidaten Vrijwilligersprijs 2016HEERDE - De jury van de Vrijwilligersprijs 2016 van de gemeente Heerde is op zoek naar inwoners van de gemeente die zich als vrijwilliger inzetten.

Thema van de prijs is dit jaar 'Promotie van Heerde'. Er wordt gezocht naar inwoners die Heerde ook buiten de gemeentegrenzen promoten. Iedereen die iemand kent die dit doet, kan hem of haar tot uiterlijk donderdag 3 november aanmelden voor de Vrijwilligersprijs. Dit kan door het formulier op www.heerde.nl/vrijwilligersprijs in te vullen. Voor kinderen en jongeren tussen de 4 en 17 jaar die zich belangeloos inzetten voor anderen, is er de Pluim.

Vrijwilligers, groepen vrijwilligers, verenigingen of instellingen kunnen deelnemen aan de Vrijwilligersprijs. De winnende vrijwilliger of groep krijgt als prijs een penning, een oorkonde en een geldbedrag. Een individuele vrijwilliger kan een geldbedrag van 100 euro tegemoet zien, de organisatie die de winnende vrijwilliger aandraagt krijgt hiervoor 200 euro en als er een groep groep vrijwilligers wint, krijgen zij gezamenlijk een bedrag van 300 euro. Dit geld kan ingezet worden voor werving, begeleiding en behoud van vrijwilligers. De jury, bestaande uit wethouder Jan Berkhoff en de winnaars van de afgelopen twee jaar, bepaalt wie genomineerd worden. Uiteindelijk wijst het college van burgemeester en wethouders een winnaar aan.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.