Volledig scherm

Gemeente herstelt fundering van graven op begraafplaats Bovenbroek in Kampen

KAMPEN - De gemeente Kampen herstelt vanaf maandag 17 oktober de betonnen funderingsbalken van graven op begraafplaats Bovenbroek in Kampen.

De balken liggen los of zijn verzakt, waardoor het onderhoud nodig is. Om het werk goed te kunnen doen, gaan grafzerken tijdelijk van het graf af om ze na afloop weer terug te plaatsen. De gemeente benadrukt dat zij niet aan de graven zelf komt. Het werk gaat per perk. In week 42 zijn perk D4 en D5 aan de beurt, D3, D4, F4 en F6 volgen in week 43 en in week 44 is de renovatie in perken F2 en F3. De begraafplaats aan de Bovenbroeksweg is tijdens het werk gewoon toegankelijk. Overlast voor nabestaanden probeert de gemeente te voorkomen. De renovatie van de betonnen funderingsbalken van graven duurt tot vrijdag 4 november.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.