Volledig scherm

Gemeente Nunspeet start fietsverlichtingscampagne 'Ik val op'

NUNSPEET - 'Ik val op' is dit jaar het thema voor de fietsverlichtingscampagne in Gelderland en Overijssel. De gemeente Nunspeet ondersteunt de campagne actief met een promotieactie.

Op dinsdag 8 november staat het 'ik val op'-promotieteam van 16.30 tot 19.30 uur bij het NS-station in Nunspeet. Tijdens de actie voert het team gesprekken met fietsers over het belang van goede verlichting. Fietsers waarbij de verlichting op orde is, krijgen een beloning. Is de verlichting kapot? Dan worden ter plekke nieuw lampjes gemonteerd.

Wethouder Marije Storteboom van de gemeente Nunspeet onderschrijft het belang van de actie en is om 17.00 uur aanwezig om het campagneteam te helpen. De campagne 'Ik val op' wordt georganiseerd door het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Oost-Nederland in samenwerking met diverse gemeenten in Gelderland en Overijssel.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.