Volledig scherm

Gemeente Oldebroek en adviesinstituut blijven lokale bedrijven in zwaar weer helpen

OLDEBROEK - De gemeente Oldebroek en het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK) gaan door met het project '155-Help-een-bedrijf' om lokale ondernemingen in zwaar weer te helpen.

Ruim tien Oldebroekse ondernemers maakten tot nu toe gebruik van het advies en de ondersteuning die IMK in het project geeft. Dat leverde een aantal bedrijven een doorstart op en daardoor behoud van banen. "De ondersteuning van 155 voorziet duidelijk in een behoefte", zegt wethouder Harm Westerbroek. "Wij als gemeente vinden het belangrijk om onze lokale ondernemers ook in moeilijke tijden te steunen. Dat kan met het continueren van 155.” Ook regiomanager Edwin van Houselt van IMK is blij dat de samenwerking met de gemeente Oldebroek blijft bestaan. “Het geeft aan dat de gemeente Oldebroek de lokale economie een warm hart toedraagt." Meer informatie over het project staat op www.imk.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.