Volledig scherm

Gemeente Oldebroek verhoogt aankoopgrens van Starterslening

OLDEBROEK - De gemeente Oldebroek heeft aangekondigd dat ze de aankoopgrens van de Starterslening van 200.000 naar 225.000 euro verhoogt.

Dat gebeurt na het recente besluit van de gemeenteraad om het bedrag te verhogen om de lening voor meer mensen beschikbaar te maken. Wie voor het eerst een huis in Oldebroek koopt, kan sinds 1 maart 2015 met de Starterslening tot maximaal 25.000 euro lenen. Het bedrag overbrugt het verschil tussen het hypotheekbedrag en het leenbedrag met Nationale Hypotheek Garantie bij de bank. Deze opzet en de 25.000 euro blijven ongewijzigd, laat de gemeente weten. Datzelfde geldt voor de inzet van de lening: de aankoopgrens geldt voor oud- en nieuwbouw. De overbrugging is de eerste drie jaar rente- en aflossingsvrij.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.