Volledig scherm

Gemeente Oldebroek wil gemeentehuis, hallen en werf voorzien van zonnepanelen

OLDEBROEK/WEZEP - De gemeente Oldebroek wil dit najaar het gemeentehuis in Oldebroek en de Erica Terpstrahal, De Kamphal en de gemeentewerf in Wezep van zonnepanelen voorzien.

Op dit moment liggen er al panelen op gymzaal ‘t Loo, begraafplaats Oosterwolde en de gymzaal en brandweerkazerne in Oldebroek. Deze voorzieningen zijn in het voorjaar neergelegd. Voor de vier nieuwe plekken krijgt Oldebroek een subsidie uitgekeerd van maximaal 330.000 euro over vijftien jaar. Het geld komt vanuit de regeling Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+). De hoogte van de subsidie wordt jaarlijks vastgesteld en is afhankelijk van de hoeveelheid stroom die de panelen per jaar opwekken.

Oldebroek wil inwoners en bedrijven stimuleren om minder energie te verbruiken en zelf duurzame energie op te wekken. Zij geeft daarvoor een duurzaamheidslening aan particulieren en maatschappelijke organisaties. De gemeente wil met plaatsing van panelen op haar eigen gebouwen het goede voorbeeld geven.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.