Volledig scherm

Gemeente Oldebroek zoekt inwoners die doorgeschoten regels ervaren

OLDEBROEK - De gemeente Oldebroek is op zoek naar inwoners die doorgeschoten regels ervaren.

Oldebroek wil tot en met 2017 zo'n vier regels per jaar makkelijker maken of afschaffen. Daarvoor doet de gemeente een beroep op haar inwoners vanwege het initiatief Oldebroek voor Mekaar dat Oldebroekers meer bij het beleid moet betrekken. Oldebroek heeft haar regels in de afgelopen jaren al flink verminderd, zoals het schrappen van bepalingen in het welstandsbeleid, waardoor in grote delen van de gemeente geen welstandseisen meer zijn. De gemeente houdt op dit moment de APV tegen het licht en ze maakt het makkelijker om een boom te kappen.

Wie desondanks nog regels in Oldebroek kent die makkelijker kunnen of niet nodig zijn, kan een mailtje met een toelichting sturen naar gemeente@oldebroek.nl. Een brief sturen kan aan Marcel Tijssen van de gemeente, Antwoordnummer 53, 8070 VS Oldebroek. Reageren kan uiterlijk 19 september. Na die datum komen alle inzendingen onder de neus van de gemeente en de koersgroep Oldebroek voor Mekaar. Zij maken een top 4 van regels die in 2016 en 2017 veranderen of verdwijnen. Hierover krijgen alle inzenders een bericht.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.