Volledig scherm

Gemeente Ommen houdt inloopavond over bestemmingsplan BuitengebiedTijdens deze avond geven medewerke

OMMEN - De gemeente Ommen houdt woensdag 16 november een inloopavond over het bestemmingsplan, herziening Ommen-Zuid.

Tijdens deze avond geven medewerkers van de gemeente uitleg over het bestemmingsplan en kunnen er vragen gesteld worden. Ook kunnen bezoekers hun reacties geven op het plan. De bijeenkomst wordt gehouden in restaurant De Nieuwe Brug aan de Lemelerweg 13 in Ommen en begint om 18.00 uur.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op een gebied waarvoor nu nog grotendeels het bestemmingsplan Ommen-Zuid geldt. Dit gebied is gelegen ten zuiden van de Vecht, wordt aan de westzijde begrensd door de Regge, loopt aan de zuidzijde door tot aan Nieuwebrug en wordt aan de oostkant begrensd door de globale lijn Bergsteeg, Bergweg, Beerzerweg 1 en Vecht. Het stedelijk gebied van Ommen-Zuid behoort niet tot het plangebied van het nieuw op te stellen bestemmingsplan. Hiervoor geld reeds het actuele bestemmingsplan Wonen Oen. Na de inloopbijeenkomst worden alle reacties verwerkt en wordt het bestemmingsplan ter inzage gelegd.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.