Volledig scherm

Gemeente Urk vervangt openbare laadpalen voor elektrische auto's voor datalaadpalen

URK - De gemeente Urk is vanochtend in het dorp gestart met de vervanging van vijf openbare elektrische laadpalen voor elektrische auto's voor vijf datalaadpalen.

Het gaat om oplaadpunten die staan bij het gemeentehuis, in de haven en bij winkelcentrum Urkerhard. Uit onderzoek van de gemeente blijkt dat de vijf palen geen datagegevens kunnen doorsturen. Die gegevens heeft de gemeente Urk nodig voor het beleid in de toekomst, waardoor de laadpunten vernieuwd worden. Nu is de stroom bij de vijf laadpalen nog gratis, maar door de vervanging van de punten vervalt dat en gaat laden straks tegen markttarief.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.