Volledig scherm

Gemeente Zwolle en Staatshuys organiseren democratische rondwandeling

ZWOLLE - De gemeente Zwolle en het Staatshuys organiseren zaterdag 10 september een democratische rondwandeling door Zwolle.

Deze dag is het niet alleen Open Monumentendag, maar ook de internationale Dag van de Democratie. De rondwandelingen starten om 12.00 en 13.30 uur vanaf de ingang van het Stadhuis aan het Grote Kerkplein. De gratis wandelingen duren ongeveer anderhalf uur en eindigen met een bezichtiging van het geboortehuis van Thorbecke, het huidige Staatshuys, aan de Thorbeckegracht. Aanmelden voor donderdag 8 september via raadsgriffie@zwolle.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.