Volledig scherm

Gemeente Zwolle en Steunpunt Mantelzorg praten over respijtzorgZWOLLE - Mantelzorgers zijn maandag 17 oktober van harte welkom om met de gemeente Zwolle en Steunpunt Mantelzorg mee te praten over respijtzorgvoorzieningen.

Het doel van het rondetafelgesprek is om ervaringen en knelpunten te horen, zodat de gemeente Zwolle en Steunpunt Mantelzorg de inzichten mee kunnen nemen in de dienstverlening. De gemeente en Steunpunt Mantelzorg zijn met name benieuwd naar de inbreng van verschillende doelgroepen mantelzorgers. Daarom worden vooral ook allochtone en GGZ-mantelzorgers uitgenodigd om mee te praten. Ook de inbreng van jonge mantelzorgers is meer dan welkom.

Het rondetafelgesprek vindt plaats bij Steunpunt Mantelzorg aan de Burg. Drijbersingel 11 in Zwolle en start om 19.00 uur. Tijdens deze avond zullen onder meer een consulent van Steunpunt Mantelzorg en een vertegenwoordiger vanuit de gemeente Zwolle aanwezig zijn. Dit rondetafelgesprek wordt eenmalig gehouden. Steunpunt Mantelzorg en de gemeente bieden op de avond zelf een kleine attentie voor de mantelzorgers als dank voor hun inbreng.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.