Volledig scherm

Gemeente Zwolle heet nieuwe ondernemers welkom

ZWOLLE - De gemeente Zwolle is gastvrij voor haar ondernemers en waardeert hun lef en ondernemerszin. Daarom nodigt zij vrijdag 18 november nieuwe ondernemers en managers uit voor een kennismakingsdag.

Dit jaar valt de bijeenkomst samen met de landelijke Dag van de Ondernemer, tevens de laatste dag van de Global Entrepreneurship Week Regio Zwolle. De jaarlijkse kennismakingsdag is bedoeld voor nieuwe Zwolse ondernemers en managers die het afgelopen jaar nieuw in dienst zijn getreden bij een organisatie in de Hanzestad.

Het thema van de bijeenkomst is 'Tijd voor elkaar'. De middag start met een lunch in poppodium Hedon. Daarna vertrekt het gezelschap voor een bustour langs bekende Zwolse bedrijven en ondernemers, waaronder het innovatieplatform bij Hanz. Hier geeft Yilmaz Schoen, CEO van TradeCast, een presentatie over zijn ervaringen als ondernemer in Zwolle. Aansluitend maakt het gezelschap kennis met de gemeentelijke organisatie in de Raadzaal van het Zwolse stadhuis. Burgemeester Henk Jan Meijer sluit de bijeenkomst af in Van der Valk Hotel Zwolle.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.