Volledig scherm

Gemeente Zwolle start met herinrichting fietsroute Emmawijk

ZWOLLE - De gemeente Zwolle start woensdag 6 juli met de wegwerkzaamheden aan de fietsroute Emmawijk.

Met een aantal aanpassingen wil de gemeente deze fietsverbinding veiliger en comfortabeler maken. Daarnaast wordt de weg voorbereid op de nieuwe inrichting van de Willemskade die vanaf het voorjaar 2017 wordt aangelegd. Naar verwachting duren de werkzaamheden tot en met woensdag 27 juli. Om de overlast te beperken en de bereikbaarheid te garanderen, voert aannemer BAM de werkzaamheden aan de fietsroute in drie fasen uit.

De eerste fase is van woensdag 6 juli tot en met vrijdag 15 juli. Door de wegwerkzaamheden is het bovendek van de parkeergarage Emmawijk in deze periode afgesloten. De parkeerkelder van de garage blijft wel gewoon bereikbaar. Het vertrekkende autoverkeer uit de kelder wordt via een tijdelijke weg omgeleid richting de Willemskade. De Parkstraat is gedurende de werkzaamheden een tweerichtingsweg. De kruising Emmaweg-Parkweg is tijdens de werkzaamheden volledig afgesloten voor autoverkeer. Fietsers kunnen via een tijdelijke bypass blijven rijden via de Emmawijk. Meer informatie over de werkzaamheden is te vinden op www.zwolle.nl/willemskade.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.