Volledig scherm

Gemeente Zwolle start pilot 'Steun na partnerverlies'

ZWOLLE - Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de gemeente Zwolle, stichting De Jonge Weduwe en welzijnsorganisatie WijZ zijn de pilot 'Steun na partnerverlies gestart'.

Om dit kracht bij te zetten gaan rouwtherapeut Gertie Mooren en de Jongerenwerkgroep 'Mijn Masker af' in gesprek met professionals in het onderwijs. Er is onder meer aandacht voor welke rol de school kan vervullen in het rouwproces bij kinderen. Tijdens drie bijeenkomsten in het Stadhuis aan het Grote Kerkplein wordt de presentatie 'Ik zet mijn masker af...' gegeven. Dinsdag 8 november is er een bijeenkomst van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur en donderdag 12 januari is er een bijeenkomst van 14.00 tot 16.00 uur. Aanmelden via nicole@dejongeweduwe.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.