Volledig scherm

Gemeente Zwolle start werkzaamheden aan Meppelerstraatweg

ZWOLLE - De gemeente Zwolle start maandag 29 augustus met werkzaamheden aan de Meppelerstraatweg.

Het fietspad aan de zijde van de flats wordt verbreed en ook de aansluiting van het fietspad op de rotonde bij de Hogenkampseweg wordt aangepast. Er komt een zebrapad op de Hogenkampseweg en de Meppelerstraatweg. De werkzaamheden worden in twee delen uitgevoerd. Als eerste is het deel van de weg vanaf de rotonde bij de Hogenkampseweg en de Lombokstraat aan de beurt. Na ongeveer vijf weken gaat aannemer Van Gelder aan het werk op het gedeelte tussen de Lombokstraat en de tunnel onder de Ceintuurbaan.

Tijdens de werkzaamheden is de Meppelerstraatweg in twee periodes aan één zijde niet toegankelijk voor het verkeer. Dit betreft de zijde vanuit de stad richting de Ceintuurbaan. Als alle werkzaamheden volgens planning verlopen, is de Meppelerstraatweg vanaf woensdag 30 november weer geheel toegankelijk. De aannemer is dan nog wel bezig met afrondende werkzaamheden, maar deze veroorzaken geen hinder voor auto's, fietsers of ander verkeer.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.