Volledig scherm

Gemeentelijke regelingen kinderopvang worden toegankelijker

DEVENTER - Ouders die geen kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst krijgen, kunnen nu nog via vier verschillende gemeentelijke regelingen een tegemoetkoming in de kosten aanvragen.


Vanaf 1 januari hoeft dat niet meer, omdat kindcentra straks zelf de betaling met de gemeente Deventer regelen. Het betreft regelingen zoals de Sociaal Medische Indicatie, kinderopvang in het kader van Re-integratie, Vroeg- en Voorschoolse Educatie (VVE) en peuterspelen. Soms is het onduidelijk welke regeling van toepassing is. Bijvoorbeeld als ouders een inburgeringscursus volgen en het kind een taalachterstand heeft (VVE). Als deze financiële ondersteuning straks centraal geregeld wordt, hoopt de gemeente onduidelijkheid te voorkomen en de toegankelijkheid van de ondersteuning te verbeteren.

Ouders, kindcentra en ook scholen in Deventer zijn positief over de extra kinderopvang en aandacht die via de bestaande regelingen geboden kan worden als ouders of kinderen in de knel komen.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.