Volledig scherm

Gemeenten Elburg en Oldebroek houden informatieavond 'Maak je huis duurzaam'

ELBURG/OLDEBROEK - De gemeenten Elburg en Oldebroek houden dinsdagavond 15 november in samenwerking met energieloket Veluwe Duurzaam de informatieavond 'Maak je huis duurzaam'.


Deze avond helpt de inwoners van beide gemeenten om een nieuwe stap te zetten in de richting van energiezuinig wonen. De opening van de informatieavond wordt om 19.15 uur verricht door wethouders José Oosterhoek van de gemeente Elburg en Harm Westerbroek van de gemeente Oldebroek. De bijeenkomst duurt tot 22.00 uur en wordt gehouden in het Nuborgh College Oostenlicht aan de Kruidenlaan 1 in Elburg.

De informatieavond 'Maak je huis duurzaam' bestaat uit een gevarieerd programma van workshops en demonstraties, aangevuld met een informatiemarkt. In de eerste workshopronde kunnen aanwezigen kiezen voor workshops over het duurzaam maken van een woning of het klimaatbestendig maken van een tuin. De tweede ronde zijn er workshops over subsidies en leningen en het verduurzamen van monumenten. Naast de workshops wordt er gesproken met ervaringsdeskundige huiseigenaren en energieadviseurs.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.