Volledig scherm

Gezond financieel plaatje gemeente Rijssen-Holten

RIJSSEN-HOLTEN - De gemeente Rijssen-Holten staat er financieel gezond voor en kan volgend jaar investeren in de verbetering van diverse faciliteiten.

Dat blijkt uit de programmabegroting 2017 die het college aan de gemeenteraad heeft aangeboden. De gemeente heeft al de laagste gemeentelijke lasten van Overijssel, maar ziet kans volgend jaar de lasten nog verder te laten dalen. De aanleg van kunstgras bij voetbalvereniging Holten en sportclub Rijssen, het verbeteren van verkeersveiligheid en bermverharding in het buitengebied en de renovatie van basisschool De Regenboog zijn zaken waar in 2017 in geïnvesteerd kan worden. De gemeenteraad van Rijssen-Holten neemt vrijdag 11 november een besluit.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.