Volledig scherm

Gezonde leefstijl stapje dichterbij met opening eerste watertappunt in WezepWEZEP - Wethouder Liesbeth Vos opent woensdag 22 juni het eerste watertappunt in de gemeente Oldebroek in het winkelcentrum in Wezep.

Hiermee gaat een wens Goed Bezig - JOGG in vervulling. Wethouder Vos opent het watertappunt door symbolisch het eerste bekertje water te tappen. De opening start om 15.00 uur. Het wateraf(s)tappunt is een initiatief van Waterrijk Veluwe en Vitens en is gerealiseerd in samenwerking met de gemeente Oldebroek. Met het tappunt kan iedereen ervaren dat water drinken lekker, gezond en makkelijk is.

Voorafgaand aan de officiële opening van het watertappunt zetten Gerben Bredewold van Bredewold Creatie, web & print en Dick van den Hoven van Plus Van den Hoven hun handtekening onder een tweejarige overeenkomst met Goed Bezig - JOGG. Beide partijen ondersteunen Goed Bezig om gezondheid in de gemeente Oldebroek te stimuleren. De opening gaat gepaard met diverse activiteiten voor kinderen die gericht zijn op bewegen en gezondheid. Zo kunnen kinderen meedoen aan de suikerklontjesquiz, een ren-je-rot, een waterestafette en kunnen zij een gezonde traktatie maken.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.