Volledig scherm

Gids van Flevo-landschap laat Hereford-koeien in Wildwallen in Lelystad zien

LELYSTAD - Een gids van Flevo-landschap laat zondag 31 juli Hereford-koeien zien in natuurgebied Wildwallen tussen de Riet-, Kuil- en Larserweg in Lelystad.

De gids gaat van 13.00 tot 15.00 uur met deelnemers door de groep koeien heen die hier grazen en brandnetels en distels eten. Hereford-koeien staan ook in natuurgebied Kamperhoek, waar vrijdag 5 augustus een excursie is, en op Schokland, waar zaterdag 13 augustus een gids met deelnemers aan de wandel gaat. Start in Lelystad is bij het houten hek op de t-splitsing Kuilweg-Rietweg. Deelname is 7,50 euro, leden van Flevo-landschap betalen 5 euro. Meer informatie staat op www.flevo-landschap.nl/activiteiten.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.