Volledig scherm

Glibberend op zoek naar Max gevoel

LELYSTAD - In de slipstream van de prestaties van Max Verstappen, organiseerde Kartcentrum Lelystad zaterdagmiddag de landelijke talentscouting. Vijf geselecteerd jonge kartfanaten in de leeftijd van zes tot negen jaar etaleerden hun talenten.

Op de glibberige buitenbaan werd de moeilijkheidsgraad verhoogd door ijs en nattigheid. Een vakjury beoordeelde de technische rijderscapaciteiten vooral op controle over de kart en de lijn die de jonge rijdertjes aanhielden. In de zoektocht naar de 'nieuwe Max' werd tevens gelet op leergierigheid en omgaan met tegenslag. Tot slot werden ook uitstraling en omgang met de media meegenomen in het totaalplaatje. Op het podium van de kartbeurs werd Frens van der Zanden (6) uit Sint Oedenrode gekroond tot winnaar.

Volledig scherm
  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.