Volledig scherm
Master Reinhout Lenten probeert op de been te blijven.

Goed bezette veldrit in Apeldoorn

APELDOORN - De populariteit van het veldrijden is groeiende. Vandaag organiseerde de Adelaar in Apeldoorn een wedstrijd om de Gelders Overijsselse veldrijdcompetitie en in de middag een Nationale veldrijdwedstrijd.

Bij de vrouwen won mountainbikster Anne Terpstra op haar thuisparcours de strijd. Inez Beijer van de Adelaar werd knap vierde. Daarmee laat de 20- jarige zien dat ze een talent is. Ze zit pas sinds dit seizoen op de fiets en heeft een harde leerschool gehad op de weg bij het Ladies Cycling team van de Adelaar. Ook het veldrijden is nieuw voor haar maar ze laat wekelijks zien snel te leren. Bij de mannen won Jordy Luisman uit Lemerlerveld voor Eddy IJzendoorn uit Tiel. Nils ten Brinke uit Apeldoorn reed bij de masters 40+ naar een knappe vijfde plek, net voor Gert Stappenbelt.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.