Volledig scherm

Goede start broers Geerink in Vragender

VRAGENDER - De broers Sander en Vincent Geerink zijn het internationale toernooi voor ruiters tot 25 jaar in Vragender goed begonnen. Vincent (22) won de eerste wedstrijd vanmiddag, een wedstrijd in twee fasen over 1.30 meter. Vanavond plaatste hij zich, alsmede zijn oudere broer Sander (25), voor de barrage van de tweede wedstrijd over 1.40 meter. Daarin eindigden zij echter allebei buiten het podium, maar plaatsen zich wel voor de afsluitende Grand Prix van zaterdag. Waar Vincent foutloos bleef, noteerde Sander vier strafpunten.

Jumping de Achterhoek
In het dorp Vragender, gelegen naast Lichtenvoorde, wordt deze twee weken het indoortoernooi Jumping de Achterhoek afgewerkt. Deze eerste week geldt als opwarmer voor de ‘grote’ internationale wedstrijd volgende week. De vader van de twee broers is de bekende springruiter Peter Geerink, die in de jaren negentig veel internationale successen boekte. Komende week nemen de broers uit Gelselaar samen met hun vader deel aan het grote internationale toernooi, waar ook tal van andere regiohelden aan de start zullen verschijnen.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.