GP-ploegentijdrit in Lelystad: de grote oversteek voor wielrenners naar Enkhuizen

LELYSTAD - In Lelystad is zaterdag 2 juli de start van de GP-ploegentijdrit voor wielrenners die van de provinciehoofdstad over de Houtribdijk naar Enkhuizen fietsen.

Ruim 540 deelnemers, waarvan 45 wedstrijdteams en 45 recreantenteams, doen mee aan de oversteek van 30,1 kilometer. De rit is een onderdeel van de landelijke competitie van wielerclubs die zijn aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Wieler Unie (KNWU). Start is om 19.45 uur bij Bataviastad, de eerste finish is om 20.30 uur aan de Paktuinen in Enkhuizen. De Houtribdijk is vanwege de rit vanaf Enkhuizen tussen 19.00 en 22.45 uur afgesloten. Verkeer vanaf Lelystad kan tussen 19.30 en 22.15 uur niet van de dijk gebruikmaken. Meer informatie over de ploegentijdrit staat op www.gp-ploegentijdrit.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.