Volledig scherm

Gratis Budgetkring voor inwoners van gemeente Zwolle

ZWOLLE - Inwoners van de gemeente Zwolle die meer grip willen krijgen op hun uitgaven, met minder geld rond willen komen of schulden willen voorkomen, kunnen deelnemen aan de Budgetkring.

Deelname aan de Budgetkring is gratis, maar voorwaarde is wel dat deelnemers zich actief inzetten. Deelnemers leren met elkaar en van elkaar om weer grip te krijgen op het budget en sterker en positiever te worden. De Budgetkring is een werkgroep bedoeld voor persoonlijke actie, met als doel om de deelnemers geldbewust te maken. Er wordt onder andere gewerkt aan onderdelen als handig inkopen, zuinig met energie, slim besparen, lekker eten voor weinig en budgetteren.

Onder begeleiding van getrainde vrijwilligers ervaren deelnemers in ten minste twaalf bijeenkomsten hoe zij op een creatieve manier meer kunnen doen met minder geld. De betreffende deelnemer werkt zelf aan een gewenste verandering in zijn of haar situatie. Er is niet alleen aandacht voor het lesprogramma, maar er wordt ook concreet gewerkt aan de plannen. Tevens worden er volop tips uitgewisseld door de deelnemers zelf. De groep bestaat uit acht deelnemers en het lesmateriaal is gratis. Aanmelden voor de Budgetkring kan bij Regina Koudijs via budgetkring@zwolle.nl. Meer informatie is te vinden op www.budgetkring.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.