Volledig scherm

Gratis cursus 'Politiek actief' voor inwoners van Brummen en Voorst

BRUMMEN/VOORST - Inwoners van de gemeenten Voorst en Brummen kunnen vanaf 2 november meedoen met de gratis cursus ‘Politiek actief’, gehouden in beide gemeentehuizen.
Deze cursus biedt inwoners de gelegenheid een kijkje te nemen achter de schermen van de lokale politiek. Hiermee willen de gemeenten inwoners enthousiast maken om politiek actief te worden. De cursus wordt verzorgd door Manouk Visser van ProDemos en bestaat uit vijf bijeenkomsten. Naast theoretische kennis, verbeteren de deelnemers hun vaardigheden, zoals debatteren. En krijgen ze een training over lobbyen bij een gemeente. Deelnemers ontmoeten tevens lokale politici en bestuurders om ervaringen uit de praktijk te horen. De cursusavonden zijn van 19.30 tot 22.00 uur. Aanmelden kan tot 9 oktober via: griffie@brummen.nl of raad@voorst.nl, onder vermelding van naam en telefoonnummer.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.