Damesteam Idunn in actie op de wateren bij Urk
Volledig scherm
Damesteam Idunn in actie op de wateren bij Urk © Rino Visser

Gratis introductiecursus sloeproeien

DEVENTER - Wie een kijkje wil nemen bij één van de grootste sloeproeiverenigingen van Nederland kan in juli en augustus meedoen aan een gratis vierdelige introductiecursus bij Daventre Portu in Deventer.

Op zondag 12, 19 en 26 juni en 3 juli gaat de introductiesloep onder begeleiding van een ervaren stuurman de Zandweerdse Plas bij de Jachthaven op. Deelnemers zijn na afloop van de cursus ervaren genoeg om desgewenst in te stappen bij een van de roeiteams die wekelijks op de IJssel trainen.

Bij de vereniging roeien recreatieteams maar ook meer competitiegerichte teams die deelnemen aan wedstrijden of zelfs bij de landelijke top roeien. Aanmelden via info@daventreportu.nl en meer informatie op www.daventreportu.nl. Daventre Portu is aangesloten bij Rechtop!

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.