Volledig scherm

Groei Meppeler woningmarkt houdt stand

MEPPEL - Het gaat goed met de woningmarkt in Meppel. Dat blijkt uit cijfers van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) van het tweede kwartaal van 2016.

Het aantal verkochte woningen is in de afgelopen twee jaar meer dan verdubbeld. Ook ten opzichte van het eerste kwartaal van dit jaar is er 10% stijging tot in totaal 112 woningen. Een ander positief signaal is dat de gemiddelde verkooptijd is met 130 dagen aanmerkelijk korter dan in het nabije verleden. De groei geldt zowel voor het goedkope als het duurdere segment.

“Wonen in Meppel blijft bijzonder aantrekkelijk," meent wethouder Koning. "Tussenwoningen, hoekwoningen of vrijstaand; er blijft een groeiende vraag. Dat toont aan dat er vertrouwen is in de toekomst. Mensen zetten een stap in hun wooncarrière, zelfs nu de financiële eisen wat hoger zijn. Dat is goed nieuws. De woningmarkt is en blijft een belangrijk fundament onder de economische en sociale ontwikkeling van Meppel.”

Makelaar Jan Weide spreekt van een goede ontwikkeling. "112 woningen, waarvan ruim een kwart in tussenwoningen, laat zien dat velen zich in Meppel blijven thuisvoelen. Meppel heeft een breed assortiment; van vrijstaand tot appartement, zodat er voor iedereen altijd aanbod is. De markt pakt dat nu blijvend goed op, wat je duidelijk kunt zien aan een steeds kortere gemiddelde verkooptijd.”

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.