Volledig scherm

Grondgebied van Lochem digitaal in kaart gebracht

LOCHEM - Het grondgebied van de gemeente Lochem is sinds kort opgenomen in de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT).


De BGT is de een digitale kaart van Nederland waarmee alle overheidsinstanties werken. Deze bron van gegevens is als ‘open data’ beschikbaar voor bedrijven en inwoners, en is volledig digitaal te raadplegen via de website de Publieke Dienstverlening Op de Kaart (www.pdok.nl).
Alle fysieke objecten, zoals gebouwen, wegen, water en groen zijn in de BGT eenduidig vastgelegd. Dit geldt nu ook voor de gemeente Lochem. Alle bronhouders - gemeenten, provincies, waterschappen, ministeries en ProRail - werken met dezelfde basiskaart en houden deze actueel.
Zij zijn verplicht om wijzigingen van onder andere gebouwen en openbare ruimte binnen het grondgebied van Lochem door te geven aan de BGT.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.