Volledig scherm

Grote Rommelmarkt in Bergentheim voor projecten van Compassion

BERGENTHEIM - Achter de Oosterkerk aan Kanaalweg 59 in Bergentheim is zaterdag 3 september van 09.30 tot 12.30 uur een rommelmarkt. Deze wordt georganiseerd door de zending en het werelddiaconaat van de Wester- en Oosterkerk in Bergentheim.

De opbrengst gaat naar Compassion, waarvoor Janiek Godeke uit Bergentheim zich wil inzetten. Zij gaat eind september naar Ecuador om daar een halve marathon te lopen en 10.000 euro in te zamelen. Compassion is een internationale organisatie die werkt via lokale kerken waar de Compassion-medewerkers weten welke kinderen de hulp het hardst nodig hebben.

De kinderen worden in de projecten opgenomen, ongeacht hun achtergrond en religieuze overtuiging. Kinderen gaan door dit sponsorprogramma langer naar school en krijgen vaker een goede baan.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.