Volledig scherm
In een kraam van de Verenigde Zaken van Kampen konden bezoekers een duit aan een vereniging geven. © Richard Boddeus

Gymnastiekvereniging DOS krijgt meer dan 1000 duiten op Full Color in Kampen

KAMPEN - Gymnastiekvereniging DOS heeft zaterdag de meeste duiten op het Full Color Festival in Kampen: ruim 1000 stuks.

De duiten werden op het feest in roulatie gebracht vanwege de spaaractie 'Spaar duiten voor het zakje van je club' van Full Color en de Verenigde Zaken van Kampen (VZK). Bezoekers kregen voor elke ingeleverde drinkbeker een munt die zij in de VZK-kraam konden schenken aan een van de verenigingen. Volgens de organisatie waren het vooral kinderen die bekers inleverden om de munten aan hun club te kunnen geven. De actie had als bijkomend voordeel dat het Groene Hart, waar Full Color gehouden werd, schoon bleef. In totaal zijn er 10.000 duiten aan de verschillende Kamper verenigingen uitgedeeld.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.